15 Травня 2018 | 3892

На ремонті вулиці Князів Коріатовичів вкрали 3 мільйони гривень: ведеться слідство

На Хмельниччині місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом розтрати більше 3 млн грн бюджетних коштів, призначених на ремонт дороги державного значення.

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою виявлено факт розтрати бюджетних коштів, виділених на ремонт дорожнього покриття на території Кам’янець-Подільського району.

Встановлено, що із бюджету на проведення поточного середнього ремонту дороги державного значення Т-23-17 Кам’янець-Подільський – Стара Ушиця виділено більше 13 млн. грн. На підставі договору, укладеного у 2017 році між Службою автомобільних доріг в області та одним із товариств, останнє взяло на себе зобов’язання провести відповідні роботи.

Ремонтні роботи розпочались у жовтні 2017 року. У кам’янчан одразу  виникло чимало питань до якості виконання робіт. У зв’язку з цим на сесії міської ради була створена комісія, яка відслідковувала їх хід.

В ході ревізії, проведеної Управлінням Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області, здійснено контрольний обмір та відбір зразків улаштованого асфальтобетонного покриття, за результатами яких встановлено невідповідність улаштованого вирівнювального шару задекларованим у договорі вимогам щодо товщини та якості.

Внаслідок цього за попередніми підрахунками з бюджету безпідставно сплачено більше 3 млн. грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Віталій Гриньків, за вказаним фактом місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч.5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Проведення досудового розслідування доручено слідчому відділу Кам’янець-Подільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.

На даний час проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.

Як повідомляло раніше Vdalo.info, роботи на вказаній ділянці дороги виконувало ТзОВ «Єврошляхбуд». Його власником і директором зазначається Сурен Авакян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте Новини Кам'янця-Подільського в Telegram.

Поділитися з друзями:

реклама

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: